Partners

UMEO is actief binnen een hoogstaand (internationaal) netwerk van zeer ervaren organisatieadviseurs en coaches. Hierdoor kan UMEO altijd zorgen voor een goede match tussen u, uw specifieke vraag en de juiste expert.

Een selectie van onze netwerkpartners:

Sonja Wekema

Oprichter van The Other Perspective, mede-oprichter van The Board Whisperers en facilitator van verandering, business- & mensgericht leider en trusted advisor.

Sonja is gedreven om het beste en meeste uit mensen en organisaties te halen. Klanten werken graag met haar vanwege haar no-nonsense stijl, zakelijk inzicht en haar oprechte interesse in mensen. Ze geniet ervan organisaties en individuen te helpen hun doel te onthullen en hun volledige potentieel te verkennen als individu en als team.

In de afgelopen 20 jaar heeft ze gewerkt als Management Consultant, International HR Leader en Directeur voor verschillende organisaties in de technische, IT, energie en publieke sector. Sonja floreert als ze samen kan werken om een bijdrage te leveren. Ze werkt graag vanuit vrijheid en met creativiteit.

Sonja is afgestudeerd in Communicatiekunde (Rijksuniversiteit Groningen), Executive (Team) Coaching (MSc, Ashridge London en VU Amsterdam) en is een Ashridge Accredited Coach en EMCC Certified Team Coach.

Daarnaast is zij een veelgevraagd spreker (o.a. WBECS en TEDx) en staat bekend om het geven van inspirerende lezingen voor een breed publiek, variërend van studenten tot wereldwijde conferenties.

Zie LinkedIn voor haar volledige cv.

Gary Hays

Ervaren, internationaal georiënteerde HR professional met uitgebreide ervaring als bestuurder en lijnmanager. Brengt meer dan 30 jaar business ervaring mee, opgedaan bij Shell in zowel R&D, business, strategie als mondiale HR functies. Na zijn vertrek bij Shell werkte Gary als C-level consultant of als manager voor beursgenoteerde, profit en non-profitorganisaties in binnen- en buitenland. Zijn focus ligt op strategische HR-vraagstukken, veranderprocessen, talent management, multinationale teams, executive coaching, organisatieontwikkeling en -benchmarking en als specialiteit heeft Gary de ontwikkeling en ondersteuning van corporate opleidingsinstituten.

Zie LinkedIn voor zijn volledige cv.

Robert van den Bout

HR managers van scale-ups, MKB- en grotere internationale ondernemingen zoeken naar nieuwe concepten om mobiliteit van medewerkers snel en adequaat te managen. Het liefst zonder begrenzingen en toegespitst op de behoeften van de nieuwe medewerker. In de internationale markt van (digitale) kenniswerkers brengt werken in een nieuwe context, land of cultuur een extra dimensie. In veel gevallen is het een life-changing ervaring, die meerwaarde levert voor de kandidaat en de organisatie waarvoor hij of zij werkt.

Samen met Robert van den Bout, Tzuza’s CEO, en zijn team levert UMEO consultancy op het gebied van online mobiliteitsdiensten voor onze opdrachtgevers, HR professionals en kandidaten.

Zie LinkedIn voor zijn volledige cv.

Daphne Laan

Als partner en mede-oprichter van The Board Whisperers, sinds 2000 pionier in FMCG, Telco & Technologie sector & Social Lead for Women@Google is Daphne Laan het experiment aangegaan: wat gebeurt er als je je hart volgt in een zakelijke context? Dan gaan de deuren onverwachts open.

Daphne brengt vrijheid in denken en doen en combineert een directe, open stijl met sensitiviteit. Daphne weet daarmee vanuit de meest complexe situaties tot de kern te komen en helderheid te brengen in richting. Zij werkt graag vanuit vrijheid, met creativiteit en kan met verwondering en plezier naar de wereld kijken om zo tot innovatieve oplossingsrichtingen te komen.

Samen met Daphne en co-founder Sonja Wekema creëren we een creatieve werkomgeving, waarin innovatiekracht en intuïtief leiderschap samen komen. Daphne is afgestudeerd Bedrijfskundige, volgde Executive Coaching aan Ashridge en heeft een PGO Team Coaching en een professional masters in Executive Coaching aan de VU afgerond.

Zie LinkedIn voor haar volledige cv.

Dirk Verburg

Dirk is als management consultant en executive coach ervaren in het transformeren van bedrijfsstrategieën en strategische doelen in tastbare bedrijfsresultaten door middel van gepland, gestructureerd en inclusief verandermanagement. Hij heeft een hands-on benadering en is gespecialiseerd in cultuurverandering, projectmanagement, organisatieadvies, executive en teamcoaching. Dirk is afgestudeerd in sociologie heeft een MBA (University of Sheffield).

Zie LinkedIn voor zijn volledige cv.

UMEO 
instrumenten

Om inzicht te krijgen in competenties, gedrag en motivatiefactoren kan UMEO, afhankelijk van het vraagstuk, verschillende diagnostische instrumenten inzetten. Marjon Margés is gecertificeerd als SHL en Lumina Spark - Leader assessor en via de UMEO netwerkpartners zijn methodes voor cultuurtransformatie en coaching te gebruiken, zoals: